7,00 €
Διαθέσιμο
 Πίσω στο: Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
με μεταφορικά Παραλαβή από το Κατάστημα για 0,00 €

Συγγραφέας  Δημήτρης Βαζελάκης

Εκδόσεις  Α.Α. Λιβάνης

Σελίδες  326

Έτος έκδοσης  2008

Κατάσταση  Άριστη

ISBN  9789601418544

 

Περίληψη

 

Στο εξωτικό Κάιρο, παραμονές Χριστουγέννων, στο πάρτι των Ελλήνων φοιτητών, ο Αλφρέντο θα ξανασυναντήσει τον παιδικό του έρωτα, τη Μυρτώ. Τη Μυρτώ που συναντούσε κάθε καλοκαίρι στη Μααμούρα και έπαιζαν ανέμελα, χωρίς να λογαριάζει κανείς τους τα παιχνίδια της ζωής και της τύχης, αυτά που θα ταλαιπωρήσουν για πολύ τη σχέση τους και θα αναγκάσουν την αγάπη τους να δώσει μάχη.

Την ίδια εποχή, στα ίδια μέρη, μια άλλη ιστορία ξετυλίγεται. Η Σούζη, χορεύτρια, και ο Ουαλάα, ένας φτωχός ηλεκτρολόγος, θα ενώσουν τις διαδρομές τους, μεθυσμένοι από τη γεύση του εύκολου χρήματος. Όταν οι δυο ιστορίες μπλεχτούν, η ροή των πραγμάτων θα αλλάξει αναπάντεχα.

Σκόρπιες σκέψεις, ερωτηματικά, μισές αγάπες, πικρές αλήθειες ενώνονται με πρόσωπα, έρωτες, έντονα συναισθήματα, πόνο και δράση, και διανθίζουν σκηνές της καθημερινότητας, άλλοτε αστείες και άλλοτε συγκινητικές, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

""Ένα βράδυ, έτσι όπως έρχονται τέτοιες ώρες τα όνειρα, μου 'ρθε να γράψω ένα παραμύθι για έναν έρωτα καραμελένιο. Ευθύς αμέσως ένιωσα κάτι παράξενο, φοβήθηκα την ίδια την αγάπη και τα καμώματά της. Αναρωτήθηκα αν γίνεται να υπάρξει ολάκερη. "Στην εποχή μας", σκέφτηκα, "πρέπει να δώσει μάχη με όλα τα άλλα". Σάστισα. Ξύπνησα αναστατωμένος. "Δε φτάνει ένα παραμύθι... Θα 'ναι λειψό. Θα φτιάξω δύο εγώ, κι ας παραμένουν μισές οι αγάπες"".