5,50 €
Διαθέσιμο
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ BUSH ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ BIN LADEN
 Πίσω στο: Θεωρίες Συνομωσίας
με μεταφορικά Παραλαβή από το Κατάστημα για 0,00 €

Συγγραφέας  Γιάννης Λούλης

Εκδόσεις  Λιβάνης

Σελίδες  328

Έτος έκδοσης  2005

Κατάσταση  Πολύ καλή

 

Περίληψη

 

Η ισλαμική τρομοκρατία αποτελεί μια απειλή που γιγαντώνεται. Διότι «συμμαχεί» με μια Αμερική, η οποία, αφού πρώτα συνέβαλε στη δημιουργία του εχθρού της, τώρα τον καθιστά όλο και πιο ισχυρό.
Το βιβλίο αναλύει τα αδιέξοδα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή από το 1953, όταν ανέτρεψε το δημοκρατικό πείραμα στο Ιράν, έως τη στήριξη των πιο ακραίων ισλαμιστών στο Αφγανιστάν και τη συντήρηση της ανοιχτής πληγής του Παλαιστινιακού. Ρίχνει φως στην άνοδο του ριζοσπαστικού ισλάμ και ερμηνεύει το «φαινόμενο Bin Laden».
Καταγράφει τα τραγικά λάθη του Bush μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Επειδή ο ίδιος πιστεύει πως «βρίσκεται σε αποστολή για λογαριασμό του Θεού», προσφέρει στον Bin Laden το ανεκτίμητο δώρο ενός πολέμου «μεταξύ του Θεού της Αμερικής και του Θεού του ισλάμ». Έτσι, όπως τόνισε ένας κορυφαίος Βρετανός διπλωμάτης, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξελιχθεί στον «καλύτερο προσηλυτιστή ακραίων ισλαμιστών».
Ο Bush είναι ο λάθος πολιτικός, με τις λάθος ιδέες, στη λάθος στιγμή. Γι’ αυτό, οι επιλογές του είναι καταδικασμένες να μην οδηγήσουν σε happy end.